Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Saopštenje: Prevoz tereta u međunarodnom drumskom prevozu između Crne Gore i Bugarske od naredne godine bez dozvola

Saopštenje: Prevoz tereta u međunarodnom drumskom prevozu između Crne Gore i Bugarske od naredne godine bez dozvola
Datum objave: 29.09.2017 12:00 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


 

Sastanak delegacija

Vlada Crne Gore i Republike Bugarska vezano za sva pitanja u oblasti prevoza putnika i tereta u drumskom saobraćaju između dvije države održan je u  Sofiji, Republika Bugarska.

Na sastanku je potpisan Protokol i usaglašen tekst Nacrta sporazuma o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu na savremen način i istim se olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera. Sporazum predstavlja novi pravni i regulatorni okvir u ovoj oblasti i istovremeno je izraz suvereniteta dvije države u oblasti saobraćaja. Potpisivanje Sporazuma se očekuje naredne godine.

Bitno je istaći da su delegacije postigle dogovor da se od 01. januara 2018. godine, prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom međunarodnom drumskom saobraćaju između dvije zemlje obavlja bez dozvola.

Izuzimanje bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta od sistema dozvola značajno je za prevoznike koji obavljaju međunarodni prevoz tereta i jedne i druge zemlje, imajući u vidu da se na ovaj način uklanja niz administrativnih barijera i samim tim olakšava obavljanje istog. 

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj – Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Dalibor Milošević, a delegaciju Republike Bugarske izvršni direktor agencije „Automobilska administracija“ – Ministarstvo transporta, informacionih tehnologija i telekomunikacija, Krasimir Srebrov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva