Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: Превоз терета у међународном друмском превозу између Црне Горе и Бугарске од наредне године без дозвола

Саопштење: Превоз терета у међународном друмском превозу између Црне Горе и Бугарске од наредне године без дозвола
Датум објаве: 29.09.2017 12:00 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


 

Састанак делегација

Влада Црне Горе и Републике Бугарска везано за сва питања у области превоза путника и терета у друмском саобраћају између двије државе одржан је у  Софији, Република Бугарска.

На састанку је потписан Протокол и усаглашен текст Нацрта споразума о превозу путника и терета у међународном друмском саобраћају, којим се уређују односи у превозу на савремен начин и истим се олакшава проток робе и путника и уклања низ административних баријера. Споразум представља нови правни и регулаторни оквир у овој области и истовремено је израз суверенитета двије државе у области саобраћаја. Потписивање Споразума се очекује наредне године.

Битно је истаћи да су делегације постигле договор да се од 01. јануара 2018. године, превоз терета у билатералном и транзитном међународном друмском саобраћају између двије земље обавља без дозвола.

Изузимање билатералног и транзитног превоза терета од система дозвола значајно је за превознике који обављају међународни превоз терета и једне и друге земље, имајући у виду да се на овај начин уклања низ административних баријера и самим тим олакшава обављање истог. 

Црногорску делегацију предводио је генерални директор Директората за друмски саобраћај – Министарства саобраћаја и поморства, Далибор Милошевић, а делегацију Републике Бугарске извршни директор агенције „Аутомобилска администрација“ – Министарство транспорта, информационих технологија и телекомуникација, Красимир Сребров.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства