Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: Министар Брајовић са сарадницима у посјети кампу Морачица

Саопштење: Министар Брајовић са сарадницима у посјети кампу Морачица
Датум објаве: 25.05.2016 14:12 | Аутор: Министарство саобраћаја и поморства

Испис Штампај страницу


 

 
Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић са сарадницима, данас је обишао камп Морачица гдје је изливањем бетона темељних јама стопа истоименог моста, свечано обиљежен почетак радова на том објекту. Иначе, мост Морачица је уз тунел Вјетерник, најзахтјевнији објекат на траси приоритетне дионице Смоковац - Увач - Матешево, аутопута Бар - Бољаре. Мост Морачица је пројектован као континуална преднапрегнута рамовска конструкција са главним распоном од 190 м варијабилног попречног пресјека, који се изводи технологијом слободне конзолне градње. Диспозиција распона моста је 95м+170м+3×190м+125м=960м, док су висине пет средњих субова од 51 м до 161 м. Укупна дужина моста је 960 м, са подужним нагибом нивелете од 4 % и попречним нагибом од 2.5 %. Укупна ширина моста је 23,4 м, у ком су садржане двије коловозне траке у оба смјера, пјешачке стазе и стазе за одржавање са свом пратећом опремом и вјетробранском заштитом.

Министар је казао да као захтјеван инвеститор водимо рачуна о заштити својих интереса, и да је увјерен да ћемо уз пуно поштовање свих стандарда, примјењивих прописа, уговорних процедура добити квалитетан Пројекат у уговореном року. 

Догађају је присуствовао генерални директор ЦРБЦ за Црну Гору Гао Лианг, који вјерује да ће се посао завршити на вријеме, да је иза компаније ЦРБЦ пуно реализованих пројеката и нема разлога да тако не буде и овог пута. 

Отправник послова у кинеској амбасади Зханг Xианг, свим грађевинарима на терену најприје је честитао на резултатима који су до данас постигнути, а потом и пожелио срећан почетак радова на мосту Морачица уз пуну подршку кинеске амбасаде у Црној Гори. 


ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства