Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: Министар Брајовић са сарадницима обишао радове на путу Подгорица-Цетиње-Будва

Саопштење: Министар Брајовић са сарадницима обишао радове на путу Подгорица-Цетиње-Будва
Датум објаве: 04.04.2016 17:04 | Аутор: мсп

Испис Штампај страницу


 
Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић са сарадницима обишао је локалитете на путном правцу Подгорица-Цетиње-Будва на којима се изводе радови. 

Радови се изводе на шест локалитета. Први је Кокоти - Каменица, дионица дуга 4 км на којој је планирана трећа трака дужине 1 км из правца Цетиња на потезу од Барутане према Кокотима. Вриједност радова је 1,3 милиона €, рок за завршетак јун 2016.године, извођач радова Бемаx. 

Други локалитет је Каменица – Метеризи / Јанковића крш - Улићи. Ријеч је о двије дионице од којих је дионица Каменица – Метеризи дуга 4,6 км на којој је изграђена трећа трака дужине 1,6 км (по 800 м из оба правца) на превоју Госпоштина и дионица Јанковића крш – Улићи дуга 1,8 км на којој је изграђена ИИИ трака дужине 600м која је из правца Цетиња повезана са постојећом трећом траком Јанковића крш. Вриједност тих радова је 2,6 милиона €, рок за завршетак 10. април 2016. године, извођач Бемаx.

Ради се и на локалитету Тунел Мекавац, дионица дуга 500 м на којој је планирана изградња треће траке која подразумијева и проширење постојећег тунела дужине 200 м. Радови на тунелу ће се изводити након туристичке сезоне тако да ће овај пројекат бити завршен до краја 2016.године. Вриједност радова је 2 милиона €, а извођач Технопут.

Ради се и на локалитету Обзовица - Брајићи, дионица је дуга 4 км, вриједност радова 2,6 милиона €, рок за завршетак јун 2016. године, а извођач радова Технопут.

Сљедећи локалитет је Марковићи, дионица дуга 4 км на којој је планирана трећа трака дужине 2,5 км из правца Будве на потезу од Марковића према Станишићима што захтјева и проширење два моста који се налазе на траси пута. Вриједност радова је 3,2 милиона €, рок за завршетак јун 2016. године, а извођач радова Технопут. 

И посљедњи локалитет је Завала, дионица дуга 700 м на којој је планирано спајање булевара између Будве и Бечића с израдом кружног тока на раскрсници са путем за Цетиње. Вриједност радова 3,6 милиона €, извођач радова компанија Бемаx. Осим на овим локалитетима у склопу редовног одржавања путева по уговору са Црнагорапут-ем врши се санација косина засјека на преосталим дионицама пута Подгорица – Цетиње, на којима ће се на дужини од 12 км извршити пресвлачење асфалта по уговору за инвестиционо пресвлачење коловоза (најповољнији понуђач Бемаx вриједност радова 1,0 милион €) 

У току је тендерска процедура за реконструкцију преостала 4 локалитета и то:

Улићи – Угњи, Угњи – Обзовица, Брајићи – Лапчићи и Кошљун – Завала, укупне дужине око 20 км на којима ће бити изграђено око 5 км додатне треће траке. Отварање понуда за ове локалитете је у току априла, а процијењена вриједност радова износи 16,0 милиона €.

Након обиласка комплетне трасе, министар Брајовић је изразио задовољство интензивним радовима на терену, квалитетом тих радова, као и роковима у којима ће бити завршени. Неке дионице биће завршене и прије рока, а , по ријечима министра Брајовића, комплетни радови биће окончани до почетка главне туристичке сезоне. Министар је нагласио да ће до почетка туристичке сезоне и наши грађани, и туристи који посјете нашу земљу имати практично нови магистрални правац Подгорица-Цетиње-Будва.

ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства