Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Saopštenje: Susret Brajović - Gudrun Stajnaker

Saopštenje: Susret Brajović - Gudrun Stajnaker
Datum objave: 11.09.2014 14:01 | Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa Ambasadorkom Savezne Republike Njemačke Gudrun Stajnaker. Ministar Brajović je poželio dobrodošlicu novimenovanoj ambasadorki i naglasio da je saradnja sa prethodnim ambasadorom bila na visokom nivou.

Povod razgovora ministra i ambasadorke bio je nedavni susret njemačke kancelarke Angele Merkel sa premijerima zemalja regiona, gdje je između ostalog bilo riječi i o saobraćajnim infrastrukturnim projektima, s akcentom na prugu Beograd - Bar. Ministar Brajović je ocijenio da je izuzetno važna rekonstrukcija pruge koja je značajno oštećena u nedavnim poplavama u Srbiji i da su inicijative premijera Srbije Aleksandra Vučića i više nego dobrodošle. Ministar je kazao i da će podrška Evropske Unije u realizaciji jednog ovakvog infrastrukturnog projekta svakako dobrodoći i dati dodatan podstrek da dvije zemlje snažnije krenu u samu rekonstrukciju. Važno je naglasiti i da Crna Gora za taj posao ima pripremljenu kompletnu tehničku dokumentaciju i da se brže mora rješavati pitanje finansiranja.

Ministar je ambasadorki Stajnaker izložio i strateške projekte Crne Gore kada je u pitanju putna infrastruktura, s akcentom na autoput Bar – Boljare i upoznao je sa dinamikom realizacije prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo.

Iako veoma zainteresovani za realizaciju ovih velikih infrastrukturnih projekata, odgovornost Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Vlade Crne Gore je da vode računa o javnom dugu i mogućnosti zaduživanja države.PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva