Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: Сусрет Брајовић - Гудрун Стајнакер

Саопштење: Сусрет Брајовић - Гудрун Стајнакер
Датум објаве: 11.09.2014 14:01 | Аутор: Министарство саобраћаја и поморства

Испис Штампај страницу


Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић састао се данас са Амбасадорком Савезне Републике Њемачке Гудрун Стајнакер. Министар Брајовић је пожелио добродошлицу новименованој амбасадорки и нагласио да је сарадња са претходним амбасадором била на високом нивоу.

Повод разговора министра и амбасадорке био је недавни сусрет њемачке канцеларке Ангеле Меркел са премијерима земаља региона, гдје је између осталог било ријечи и о саобраћајним инфраструктурним пројектима, с акцентом на пругу Београд - Бар. Министар Брајовић је оцијенио да је изузетно важна реконструкција пруге која је значајно оштећена у недавним поплавама у Србији и да су иницијативе премијера Србије Александра Вучића и више него добродошле. Министар је казао и да ће подршка Европске Уније у реализацији једног оваквог инфраструктурног пројекта свакако добродоћи и дати додатан подстрек да двије земље снажније крену у саму реконструкцију. Важно је нагласити и да Црна Гора за тај посао има припремљену комплетну техничку документацију и да се брже мора рјешавати питање финансирања.

Министар је амбасадорки Стајнакер изложио и стратешке пројекте Црне Горе када је у питању путна инфраструктура, с акцентом на аутопут Бар – Бољаре и упознао је са динамиком реализације приоритетне дионице Смоковац – Увач – Матешево.

Иако веома заинтересовани за реализацију ових великих инфраструктурних пројеката, одговорност Министарства саобраћаја и поморства и Владе Црне Горе је да воде рачуна о јавном дугу и могућности задуживања државе.ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства